Спільне вирощування насіннєвого соняшника приносить від 20% до 50% додаткової маржі, фермерам пропонують співпрацю

Падіння цін на товарне зерно сприяє росту привабливості напрямку насінництва для українських фермерів.

Про це йдеться у матеріалі «Насінництво соняшнику — як заробити більше з традиційної культури», пише Kurkul.com.

«Насінництво — це додаткова можливість збільшити свою рентабельність або хоча б, як мінімум зробити господарство прибутковим. Тому ключовий момент насінництва — це збільшення додаткової вартості на гектарі. Це одна зі стратегічних цілей нашої держави — з продавця ресурсів перейти на виробника продуктів з доданою вартістю», — зазначає один із засновників компанії «Євросем» Антон Посунько.

Щоб позбавитись турбот із реалізацією, можна заключити партнерські контракти на вирощування насіння для інших брендів. Наприклад компанія «Євросем» займається доробкою та реалізацією насіння самостійно. При цьому компанія ділиться технологією та гарантує агрономічний супровід.

Читайте також: Жнива 2023: найбільший намолот соняшнику — на Дніпропетровщині

«Ми запрошуємо до співпраці фермерів, які готові розпочати свій шлях в насінництві та непогано заробити. В той час, коли більшість культур мінусові, насінництво може перекрити діру в бюджеті», — зазначив один із засновників компанії «Євросем» Дмитро Шацман.

Він додав, що програма спільного вирощування дає змогу отримати з гектара соняшнику від 20% до 50% додаткової маржинальності, порівняно зі стандартними показниками.

«Якщо говорити про ціну, то ми рахуємо по найвищій за домовлений період. От зараз ціна 9-11 000 грн/т соняшнику. Ми рахуємо виходячи з ціни 13-14 000 грн/т, бо розуміємо що не всі будуть продавати врожай одразу, хтось буде чекати січня-грудня, коли ціна зросте. Також хочу зазначити, що ми частково сплачуємо аванс навесні!», — додав Дмитро Шацман.

Дізнатися деталі про співпрацю в області ділянок гібридизації можна за телефоном 098 440 09 90.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus