Найбільше від блокади польського кордону постраждають малі фермери — трейдер

Найбільше від блокади польського кордону постраждають малі фермери, які експортували у ЄС автомобілями до 1 тис. т агропродукції.

Таку думку висловив Сергій Орловський, засновник трейдингової компанії «Агроойлтрейд», пише Latifundist.com.

«Автотранспорт дав можливість працювати малим фермерам. Відкрив їм можливість бути експортерами. Якщо, наприклад, такому фермеру треба поставити зерно до Німеччини залізницею, то спочатку треба перевезти його на елеватор. Далі експедитор поставить вагони, вони доїдуть до Польщі, там перевантажаться і поїдуть до кінцевого покупця. Логістика автомобілями дещо схожа, але немає оцього перевантаження з вагона у вагон», — говорить Орловський.

Сергій Супрунюк, директор «Волинь-Зерно-Продукт», теж зауважує, що ця історія вдарить боляче насамперед по кишені простого фермера. І додає: багато дрібних фермерів на Волині живуть за рахунок експорту своєї продукції у країни ЄС.

Читайте також: Блокада українсько-польського кордону: трейдери і аграрії розповіли про ситуацію на пунктах пропуску

«Ця ситуація для них є вкрай негативною. Ми теж колись мали гіркий досвід, коли в черзі замитнені автомобілі простояли більше 20 днів. А це заробітна плата водію, амортизація, відсотки банку тощо. Тому я розумію, у скільки їм обійдуться такі простої», — пояснив Супрунюк.

Нагадаємо, польські перевізники, які протестують на українсько-польському кордоні, повністю заблокували рух вантажівок через ПП Ягодин-Дорогуськ.

Виконано за допомогоюDisqus