OSTCHEM знизив ціни на КАС — Barva Invest

Цієї осені ціни на КАС протримались найдовше серед всіх азотних добрив. Після підняття цін на всю свою продукцію з 4 вересня «Остхем» вже встиг знизити ціни на селітру, карбамід, вапняково-аміачну селітру, а на останні два продукти ще й підвищити. По КАС зміни відбулися тільки 6 листопада.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Таким чином, ціна протрималась трохи більше, ніж два місяці. Український виробник знизив рекомендовану ціну на 1,5 тис. грн до 16 тис. грн/т, СРТ. Зниження вартості на 9% стало найменшим цієї осені порівняно з карбамідом та селітрою, ціни на які в жовтні скоротились на 17% та 13% відповідно», — йдеться у звіті.

В той же час, у перерахунку на діючу речовину вартість КАС в лінійці «Остхему» хоч і вища за перший продукт на 10%, однак нижча на 1% за другий. При цьому ключовою перевагою КАС залишається безкоштовна автодоставка виробником в радіусі 300 км від заводу (Черкаси або Рівне) або МСП Ніка-Тера (Миколаїв), що покриває практично всю частину північної, західної, центральної та південної частини України.

Читайте також: OSTCHEM виготовив у 2023 році на 92% більше продукції, ніж за аналогічний період минулого року

Укртрансліт не змінював ціни. КАС-32 залишилась на рівні 17,5 тис. грн/т, КАС-28 — 15 тис. грн/т на заводі.

В той же час Гросдорф також одразу з понеділка знизив ціни на свою продукцію на 500 грн і пропонує марки КАС-32, КАС-30 + 1S, КАС-26 + 4S по 15,5 тис. грн/т, 15 тис. грн/т, 12,5 тис. грн/т, FCA/EXW.

Імпорт КАС поки що не дуже цікавий через невисокий попит.

Аналітики Barva Invest прогнозують сплеск попиту після зниження цін на КАС, однак взимку активність залишатиметься сезонно невисокою. Невеликі вільні об’єми та коливання цін на газ сприятимуть підтримці цін.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus