З портів Великої Одеси вийшло 6 суден з понад 200 тисячами агропродукції на борту — Кубраков

Рух суден тимчасовим морським коридором продовжується як до портів Великої Одеси, так і з них.

Про це повідомив Віцепрем’єр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«6 суден із 231 тис. т сільськогосподарської продукції на борту вийшли з портів Великої Одеси та прямують у бік Босфору. 5 суден очікують входу в порти для завантаження. Рух українським коридором триває, незважаючи на систематичні атаки росії на портову інфраструктуру», — зазначив міністр.

За його словами, з 8 серпня 2023 року 91 судно вивезло 3,3 млн т сільськогосподарської та металопродукції, 116 суден зайшли в порти Одеса, Чорноморськ і Південний.

Читайте також: Тимчасовий коридор працює, до українських портів почали заходити судна з імпортними товарами — ВМС

«Сили оборони роблять все можливе для протидії атакам росіян на портову інфраструктуру. Світ уже зрозумів, що для цього агресора не існує принципів міжнародного права. Ми вдячні нашим партнерам за підтримку протиповітряної оборони», — додав Кубраков.

Нагадаємо, 8 листопада росіяни вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі. Внаслідок атаки пошкоджене судно, загинув лоцман.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus