Судно, пошкоджене російською ракетою в порту Південний, вийшло в рейс

Судно Kmax Ruler, в яке 8 листопада влучила російська ракета в порту Південний, вийшло в рейс. Компенсації з фонду страхування військових ризиків судновласник не запитував.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков на «Інфраструктурному дні 2023», організованому Європейською Бізнес Асоціацією в Києві в п'ятницю, пише «Інтерфакс-Україна».

«Судно вийшло з українських територіальних вод, уже перебуває десь або в Румунії, або в болгарських водах. Воно завантажене, вийшло в рейс», — сказав Васьков.

Він уточнив, що по компенсацію до фонду військових ризиків, який є в Україні з 2023 року, судновласники не зверталися. Судно мало класичний страховий пакет, що покриває військові ризики.

Читайте також: Київ і Лондон хочуть здешевити страховку при експорті морем. Що про це думають на ринку

Нагадаємо, 8 листопада росіяни вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі. Внаслідок атаки пошкоджене судно, загинув лоцман.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus