Аргентина обрала нового президента. Аграрні асоціації просять зменшити податки та зняти експортні обмеження

Обрання Хав'єра Мілея президентом Аргентини відкриває можливість для «радикальних змін» у політиці зернового сектора.

Про це заявили головні сільськогосподарські асоціації країни ввечері в неділю, пише Reuters.

Аргентина є одним із провідних світових експортерів сої, кукурудзи, пшениці та яловичини. Однак її виробники зерна та тваринництва роками вимагали скасування податків і лімітів, які, на їхню думку, обмежують експорт зерна та м’яса.

Мілей обіцяє знизити податки. Він також хоче в кінцевому підсумку закрити центральний банк і доларизувати економіку.

«Відкрилася чудова можливість працювати разом, щоб радикально змінити поточну політику», — йдеться в заяві Аргентинського сільського товариства (SRA).

CONINAGRO, ще одна з найбільших сільськогосподарських асоціацій в Аргентині, заявила, що «ми знаходимося на початку нового етапу, який, ми сподіваємося, це принесе благополуччя всім аргентинцям», вітаючи обраного президента.

«Новий президент, на нашу думку, повинен терміново зосередитися на вирішенні інфляції, відсталості та розриву обмінного курсу, а також на звільненні ринків для збільшення експорту. А потім швидко займіться комплексною податковою реформою (DEX, IIBB та IIGG), спростіть регулювання, заохочуйте інвестиції через виробництво та агробіоіндустрію за допомогою чітких, тривалих стимулів і правил», — зазначили в CONINAGRO.

Тим часом Аргентинські сільські конфедерації (CRA) закликали Мілей працювати з сільськогосподарським сектором і вимагали дерегуляції податків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus