В Аргентині планують підвищити експортне мито на деякі види зерна — Reuters

Новий уряд Аргентини на чолі з президентом-лібертаріанцем Хав’єром Мілеєм намагатиметься підвищити мита на експорт до 15% на деякі види зерна, хоча це не вплине на мита на сою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в галузі.

Ця новина з’явилася через день після того, як міністр економіки Луїс Капуто виклав економічні заходи, щоб виправити економіку, яка знаходиться в нестабільному стані, включаючи підвищення податків на деякі види експорту. Однак він сказав, що це не стосуватиметься сільськогосподарського сектора.

Танго на полі кукурудзи. В Аргентині обрали нового президента, чому це важливо для українських аграріїв? 

Читати також

La Nacion та інші місцеві ЗМІ повідомили, що уряд Мілея намагатиметься проштовхнути підвищення податків за допомогою законопроекту, який буде представлено в Конгресі.

Джерело в секторі експорту зерна, яке безпосередньо знає про це, підтвердило звіт La Nacion. 

Мілей, економіст-лібертаріанець, вступив на посаду, пообіцявши вжити «шокових» заходів, щоб спробувати врегулювати найгіршу економічну кризу в країні за десятиліття з тризначною інфляцією, негативними чистими валютними резервами та загрозливою рецесією.

Уряд відчайдушно потребує коштів, особливо в іноземній валюті, оскільки зерновий сектор є домінуючим двигуном експорту.

Капуто у вівторок оголосив про перші економічні заходи, які включали девальвацію песо більш ніж на 50% і значні скорочення витрат.

«Після того, як ця надзвичайна ситуація закінчиться, ми збираємося рухатися вперед до скасування всіх експортних мит», — сказав він.

Нагадаємо, Аргентина 12 грудня тимчасово призупинила свій реєстр експорту зерна. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus