Річний прибуток МХП у 2023 може скласти $105 млн — Eavex Capital

Чистий прибуток МХП в розмірі $55 млн за третій квартал виявився вищим за прогнози.

Про це повідомляють аналітики Eavex Capital.

«Проте, на даний момент, ми залишаємо прогноз по чистому прибутку компанії за весь рік на позначці 105 млн доларів, так як у четвертому кварталі компанія може отримати додаткові витрати від переоцінки валютних зобов’язань», — йдеться у повідомленні.

МХП продовжує інвестувати у розвиток свого бізнесу, направивши на капітальні витрати $158 млн за період січень-вересень, у порівнянні з капітальними витратами $107 млн за аналогічний період минулого року.

Читайте також: МХП за 9 місяців поточного року отримав прибуток у розмірі $122 млн

Станом на кінець вересня залишки грошових коштів на рахунках МХП становили $446 млн. Частина даних коштів була акумульована для викупу єврооблігацій компанії зі строком погашення в травні 2024 року по ціні 85 центів за долар номіналу. У підсумку, МХП вдалося викупити $150 млн номінальної вартості даних боргових паперів з загального випуску на $500 млн.

«Таким чином, можна зробити висновок, що більшість держателів даних єврооблігацій вірять, що МХП проведе погашення цих бондів за повною вартістю у травні», — додали аналітики Eavex Capital.

Котирування акцій МХП не мали відчутної реакції на квартальний фінансовий звіт компанії. За тиждень ціна акцій МХП знизилася на 0,9% до $3,33.

Нагадаємо, Міжнародна фінансова корпорація розвитку США (DFC) виділила агрохолдингу МХПкредит у розмірі $250 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus