Пропуск автомобілів через митні пункти на кордоні з Польщею продовжує знижуватись — Spike Brokers

Експортні відправки агропродукції автомобільним транспортом станом на 20 листопада склали 327 тис. т, порівняно з 345 тис. т у жовтні та 337 тис. т у вересні.

Про це повідомляє Spike Brokers.

Середній показник пропуску через кордон автовантажів на добу в листопаді знизився до 16,3 тис. т, порівняно з аналогічним показником в жовтні (17,3 тис. т) та вересні (16,8 тис. т).

Пропуск автомобілів через митні пункти на кордоні з Польщею продовжує знижуватись і склав 3,7 тис. т вантажу на добу, порівняно з показником минулого тижня (4,3 тис. т) та піковими значеннями 7,5 тис. т на добу, які були місяцем раніше, зазначають аналітики.

Читайте також: Українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на кордоні з Польщею

«Пропуск автомобілів через пропускні пункти на кордоні з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Молдовою залишається стабільним в порівнянні з минулим тижнем. Внутрішні автоперевезення в Україні користуються підвищеним попитом через неефективну та дорогу залізничну логістику. Ставки фрахту в напрямку Європи залишаються без змін», — йдеться у повідомленні.

Ринкові ставки транспортування автомобілями:

  • зх. Україна — центр./пн. Італія — 120-150€,
  • зх. Україна — пн. Болгарія — 80-90€,
  • Зх. Україна — сх. Німеччина — 100-135€,
  • центр. Україна — пд. Румунія — 70-85€,
  • центр. Україна — Укр. порти Дунаю — 45-55€,
  • центр. Україна — Укр. порти Одеси — 28-36€.

Нагадаємо, Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) провела експрес-опитування серед 55 членських компаній, на діяльність яких вплинула блокада українсько-польського кордорну, що розпочалася 6 листопада. За підрахунками Асоціації, в середньому один день простою вартує одній компанії втрат у розмірі близько 1 млн грн.

Виконано за допомогоюDisqus