Українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на кордоні з Польщею

Українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на пункті пропуску Краківець-Корчова
Джерело фото: Суспільне

21 листопада українські перевізники влаштували попереджувальний мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова».

Про це повідомляє Суспільне.

Мітинг стартував о 10:30. Перевізники та водії привезли до пункту пропуску тягачі від своїх вантажівок та розмістили їх біля дороги, що веде від польсько-українського колону, дорогу не перекривали.

«Водії дуже нервові. Не знаю, довго то тривати не може. Я думаю, що однозначно цю проблему треба вирішувати і чим швидше, тим краще і для України, і для поляків. Можу сказати, що ми не чекали такого від поляків», — каже водій Микола Хомік.

Один із учасників акції Любомир розповідає, приїхав на пункт пропуску, бо сам керує вантажівкою і тільки повернувся із рейсу. На пункті пропуску «Краківець» він провів майже тиждень у черзі і повернувся в неділю. На той момент там було понад 500 вантажівок.

Перевізники повісили на тягачах прапори і плакати з написами: «Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому», «Справжнє братерство — це не дискримінація», «Разом сильніші», а також «Втратить Україна — втрачатиме Польща».

Читайте також: З української сторони кілометрові черги, а з польської — авто на українських номерах зводять з автобанів на платні паркінги. Тиждень блокади на кордоні

Акцію-мітинг організувала громадська організація «Міжнародні автомобільні перевізники України». Організатор події та керівник організації Володимир Михалевич каже, захід спрямований на те, аби закликати польських перевізників припинити блокаду пунктів пропуску.

«Водії стоять там по 7-10 днів, живуть там в нелюдських умовах. Тому що групка терористів, я інакше їх не назву, заблокувала кордон. Чому терористи? Бо фактично взяли в заручники наших водіїв і їх не випускають додому. Наші машини стали складами на колесах. Вони завантажені, виїхати, в'їхати не можуть. Зараз акція є попереджувальна, ми хочемо показати, що ми за розблокування кордону, за спільну роботу, за те, щоб нагодувати Європу, бо всі розуміють, що світові потрібне українське зерно», — каже Володимир Михалевич.

Він додав, що в разі продовження блокади кордону українські перевізники проводитимуть більш масштабні акції протесту.

Як раніше повідомлялося, польські перевізники планують розширити акцію протесту на кордоні з Україною, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів — «Шегині — Медика». 

Виконано за допомогоюDisqus