Ціна на соняшникову олію в Україні знизилася на 30-40 $/т

За тиждень ціна на соняшникову олію знизилася на 30-40 $/т до рівня 770 $/т СРТ Дунай. Багато переробників зупинили продаж олії.

Про це повідомляє трейдер олійних культур Костянтин Бугера в огляді для Любарецького соєпереробного заводу.

«Але що далі? Соняшник не дешевшає, переробка у багатьох вже «не рахується»… Легко переробникам не буде точно», — зазначає трейдер.

Соєва олія вже третій тиждень відносно стабільна як на світовому ринку, так і в Україні (630-670€/т з заводів). Все більше переробників стикаються з проблемою фізичного вивозу олії — ціна є, а фактично реалізувати все важче і важче.

Читайте також: Ціни на олійні культури в Україні продовжують укріплюватися

«А на внутрішньому ринку попит з боку комбікормової галузі по-перше, доволі обмежений, а по-друге, бажана ціна з доставкою нижча, ніж заводи готові продавати з місця (рахуючи еквівалент експортних продажів)», — додав Костянтин Бугера.

Нагадаємо, у 2023/24 МР Україна експортувала 764,4 тис. т соняшникової олії, що на 20,5% менше, ніж в аналогічний період минулого сезону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus