Ціни на олійні культури в Україні продовжують укріплюватися

На цьому тижні ціна сої на внутрішньому ринку зросла на 500 грн/т (17 тис. грн/т у переробників і до 18,2 тис. грн/т СРТ Дунай). 

Про це повідомляє трейдер олійних культур Костянтин Бугера в огляді для Любарецького соєпереробного заводу.

Експортна ціна на сою СРТ Дунай вже в районі 450 $/т (також плюс 15-20 $/т до рівня попереднього тижня).

«В якийсь момент здавалось, що треба витримати паузу і ціна на сою просяде, бо вже 1,5 місяці ажіотажного росту… Але ні! Враховуючи стабільний попит на експорт і з боку вітчизняних виробників, можна бути впевненим, що ціна на наступному тижні продовжить зростання», — зазначає трейдер.

Соняшник також продовжує рости в ціні як на тлі стабільно високого попиту з боку переробників, так і інформації, що Болгарія планує офіційно дозволити імпорт українського соняшника.

Читайте також: Болгарські переробники вимагають повернутися до повної лібералізації імпорту соняшнику з України — Agricensus 

Наразі ціна на соняшник в південних регіонах складає 15 тис. грн/т, в центральних — 14 тис. грн/т. Поступово на ринку з’являються великі лоти (3000+ т), але зниження цін поки не спостерігається.

Нагадаємо, ціни попиту на соняшник в Україні станом на кінець листопада сягнули максимуму від початку вересня. Цьому сприяв високий попит переробних підприємств, зростання цін та темпів відвантаження на експортному ринку соняшникової олії протягом вказаного місяця, а також стримування продажу сировини аграріями.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus