Укрзалізниця переправлятиме через українсько-польський кордон поїзди з вантажівками

«Укрзалізниця» готується масово переправляти через українсько-польський кордон контрейлерні поїзди з фурами. Польські митники проводять огляд навантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, свою затримку пояснюють необхідністю узгодити габарити вантажів і наявність у фурах пального.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниця» Валерій Ткачов на зустрічі з агроекспортерами в четвер, пише Інтерфакс-Україна.

Він підтвердив правдивість відео, на якому залізницею рухаються навантажені на котрейлерні платформи українські фури. Так українські експортери намагаються вирішити проблему з перетином українсько-польського кордону, який з 6 листопада заблокований польськими перевізниками.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Хрубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні «Ізов — Хрубешув — прим. ред.). У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», — сказав Ткачов.

За його інформацією, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

Читайте також: Україна та Польща погодили заходи, які допоможуть розблокувати кордон 

«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», — додав Ткачов.

Він також повідомив, що оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».

Виконано за допомогоюDisqus