Експорт товарів через український морський коридор може зрости до 7 млн т на місяць — Dragon Capital

Експорт товарів через  український морський коридор може зрости до 7 млн т на місяць, порівняно з прогнозованими 5 млн т у грудні.

Такий прогноз озвучила головний економіст київського інвестиційного банку Dragon Capital Олена Білан для New York Times.

Вона зазначила, що експорт товарів з високою вартістю «може частково переорієнтуватися із заблокованих доріг на морські порти».

За словами Білан, український морський коридор вже має значні позитивні наслідки для української економіки й, ймовірно, стане одним з ключових драйверів зростання у 2024 році.

Читайте також: Робота морського коридору частково компенсувала втрати в економіці від блокади західного кордону — Свириденко

Торгівля через коридор, ймовірно, більш ніж компенсувала економічні втрати, спричинені блокадою кордону, зазначила Білан. Вона також наголосила, що загальний експорт України зріс майже на $500 млн з жовтня по листопад.

Як повідомлялося раніше, економічний ефект від роботи портів Великої Одеси може становити до 8% додаткового зростання ВВП у 2024 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus