Переробники мають стабільно високий попит на сою, на соняшник — низька активність — Бугера

Трейдингова активність в різдвяно-новорічний період значно стихла, йде виконання раніше укладених контрактів. Дивимось в майбутнє: як поведуть себе товарні ринку та які нові сюрпризи принесе політико-економічне середовище.

Про це пише трейдер олійних культур Костянтин Бугера в огляді для «Любарецького соєпереробного заводу».

По сої спостерігається стабільний попит з боку переробників (на цінових рівнях минулого тижня — 17200-18000 грн./т), а також слабка активність в портах (ціни СРТ навколо 460 дол./т). 

«Як і прогнозували торгівля протягом тижня була помірна. Вже на наступному тижні побачимо нові тренди – і, відповідно, покупці і продавці вибудують тактику роботу», — зазначає експерт. 

По соняшнику також фіксується низька активність, цінові рівні, як і раніше, 13400-14100 грн./т, але реальних угод дуже мало.

На ринку олій застій вже другий тиждень. Ціни попиту на соняшникову олію: 

  • 720-735 СРТ глибоководні порти, 
  • 830 DAP Болгарія,
  • 850-880 DAP ЄС

«Для українських переробників такі ціни не дуже відповідають бажаним фінансовим показникам. Багато переробників призупиняють заводи на свята», — пише Костянтин Бугера. 

Соєва олія на світовому ринку продовжує низхідний тренд на тлі неактивних торгів. В Україні вже третій тиждень все відносно стабільно: обмежені логістичні можливості і відносно стабільний рівень цін: 650-680 дол./т з заводів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus