Дохід з 1 га цукрового буряку в наступному сезоні може скласти $680-700 — УПІ-АГРО

У наступному сезоні у порівнянні з іншими сільгоспкультурами цукровий буряк залишиться на лідерських позиціях по прибутковості. 

Про це йдеться в матеріалі «Чи сіятимуть аграрії буряк в 2024? А що буде з цінами на цукор? Інсайти з зустрічі УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО з аграріями»

«Споживання цукру у світі щороку стабільно зростає. Якщо у 2014-2015 роках світове споживання було на рівні 176 млн тонн, то у 2022-2023 роках ці цифри зросли вже до 193 млн тонн цукру.  При цьому, якщо протягом останніх 7-10 років прослідковувався дефіцит виробництва відносно споживання, то сьогодні  з’являється баланс між цими показниками», — розповів на зустрічі бізнес-клубу партнерської програми «Цукровий буряк — вибір розумних!» генеральний директор групи компаній «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» Роман Огородов

Читати по темі: Цукрові прогнози 2024/25: дефіцит, складна логістика, конкуренція та турбулентний сезон

Спираючись на останні прогнози світових трейдерів, фахівці «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» наступного року очікують на незначне зниження рівня світових цін на цукор —  в межах $480-500 за тонну готової продукції. Тобто дохід з 1 га землі, на якому вирощуватимуться цукрові буряки, за оцінками компанії, буде сягати $680-700. 

«Тобто у порівнянні з іншими традиційними сільськогосподарськими культурами цукровий буряк вкотре залишатиметься на лідерських позиціях по прибутковості», — додають в компанії. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus