кремль може зірвати роботу українського морського коридору, використавши для цього Придністровʼя — ISW

кремль може використання Придністров'я для створення нестабільності в Молдові. За задумом росії, це має призвести до дестабілізації експорту українського зерна вздовж західного узбережжя Чорного моря.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські удари по обʼєктах Чорноморського флоту росії змусили російські військово-морські сили відвести деякі кораблі від своєї основної бази. Це посприяло ефективній роботі українського морського коридору, оскільки його міжнародна підтримка продовжує зростати, зазначили в ISW.

Читайте також: Україна у грудні відвантажила рекордну з лютого 2022 року кількість агропродукції водним транспортом 

Аналітики вважають, що кремль, можливо, дає вказівки агентам у самопроголошеному Придністровʼї створювати інформаційні умови, щоб провести там операцію під чужим прапором та дестабілізувати ситуацію в Молдові.

«Кремль може розглядати операцію під чужим прапором у Придністров’ї як альтернативний спосіб утримати країни від участі в українському зерновому коридорі, незважаючи на ослаблену присутність росії в західній частині Чорного моря», — йдеться у звіті.

Як повідомлялося раніше, росіяни планують здійснювати активні дії на морі з метою атаки суден, що направляються в/з українських портів. Застосовуючи гібридний підхід, російська федерація намагається блокувати існуючий коридор, що функціонує завдяки Збройним Силам України (ЗСУ).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus