Розвідка Британії: У грудні порти України експортували більше сільгосппродукції, ніж будь-коли з моменту вторгнення росії

У грудні 2023 року з портів України було експортовано більше сільгосппродукції, ніж будь-коли з моменту вторгнення росії.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії у соцмережі Х, посилаючись на дані розвідки.

Цей показник перевищив щомісячні обсяги, досягнуті під час реалізації зернової угоди за посередництва ООН і Туреччини, йдеться у повідомленні.

Збільшенню експорту сприяло відновлення роботи основних чорноморських портів України та створення одностороннього морського експортного каналу.

«Україна досягла цього завдяки тому, що значною мірою запобігла операціям російського Чорноморського флоту в західній частині Чорного моря, де йому загрожують українські ракети та безпілотні надводні кораблі», — зазначили у розвідці.

Читайте також: Розмінування Чорного моря: Туреччина, Болгарія та Румунія підписали угоду 

Підтримувати ринок також вдається за допомогою зниження страхування за посередництва Великої Британії в рамках страхового пакету Unity Facility та оголошенням про те, що Туреччина, Румунія і Болгарія сформували коаліцію для очищення Чорного моря від мін.

Нагадаємо, завдяки роботі українського морського коридору, Україна відвантажила водним транспортом у грудні рекордну з лютого 2022 року кількість агропродукції — 6,1 млн т.

Виконано за допомогоюDisqus