Бронювати працівників від мобілізації можуть дозволити всім підприємствам. ВР працює над законопроєктом

Верховна Рада готує законопроєкт, який може змінити процедуру бронювання військовозобовʼязаних. Зокрема депутати пропонують запровадити щомісячний платіж, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Про це повідомляє Forbes.

Депутати пропонують встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника, незалежно від посади. Головною умовою такого бронювання для компанії є робота «в білу» та сплата податків до бюджету.

«Встановлення будь-яких критеріїв (щодо заробітної плати, — прим. ред.) сприйматиметься суспільством як поділ на класи. На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати», — говорить голова економічного комітету та співавтор законопроєкту Дмитро Наталуха.

За його словами, бронювати важливий персонал зможуть всі підприємства, а не лише ті, які Кабмін визначив критично важливими.

Читайте також: Міністр фінансів Марченко спрогнозував, який вплив на економіку може мати мобілізація 500 тис. людей

До 1,5% військового збору буде додаватися фіксована ставка у розмірі 20 тис. грн. За різними сценаріями фіксована ставка за бронювання може принести від 18 млрд до 155 млрд грн на рік.

Наразі це не фінальна версія проєкту закону і документ ще доопрацьовується.

Виконано за допомогоюDisqus