Астарта взяла участь в реалізації проєкту Центри життєстійкості у громадах

25 січня Міністерство соціальної політики спільно з партнерами презентували концепт життєстійкості у громадах. Одним з партнерів цього проєкту став агропромхолдинг «Астарта».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Проєкт реалізовуватиметься на базі Центрів життєстійкості. Це безбар’єрні та безпечні простори, де на постійній основі надаватиметься психосоціальна підтримка будь-якому мешканцю громади, проводитимуться індивідуальні консультації, тренінги та навчання для подолання негативних наслідків стресу. Також надаватимуться інші послуги: перша правнича допомога, консультації працівників служб зайнятості, підтримка для ветеранів та їхніх родин тощо.

«Ми віримо в кінцевий успіх цієї ініціативи і будемо допомагати методологічно, експертно і фінансово. Але найголовніше — знайти і розвивати лідерів на місцях, щоб ця програма набула реальної життєдайної сили, сталості і самозарадності з боку самої громади. Закликаю долучатися до програми і нових партнерів: бізнеси, громадські організації, волонтери, фонди, щоб створити такі простори у кожній українській громаді», — зазначив засновник та СЕО компанії Віктор Іванчик.

На важливості партнерства та підтримки наголосила й заступниця голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Віра Мендонса. Вона розповіла про важливість залучення громадського сектору до проєкту.

Читайте також: Астарта підписала Меморандум з Мінсоцполітики та благодійним фондом

«Якщо ми зараз не підтримаємо цю ідею, ми втратимо покоління. Ми не просто втратимо покоління, ми втратимо потенціал для нашого майбутнього. Саме тому, ми також включилися і відкриваємо такі простори у 6-ти місцях Харківської області», — сказала вона.

В реалізації проєкту, окрім громад, можуть брати участь бізнес та громадський сектор. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus