Посуха знизила виробництво пшениці в Канаді у 2023/24 МР

Незважаючи на більшу посівну площу, виробництво пшениці в Канаді в 2023/24 МР впало на 7% порівняно з попереднім роком до 31,95 млн т.

Такі дані наводить Служба зовнішнього сільського господарства (FAS) Міністерства сільського господарства США (USDA), пише World Grain.

Надзвичайно низька вологість ґрунту в Альберті та Саскачевані знизила врожайність. Очікується, що загальний обсяг пшениці буде відповідати показникам останніх років, виходячи зі стабільного попиту та пропозиції.

Аналітики USDA переглянули оцінки виробництва і експорту української пшениці

Читати також

Навіть зважаючи на високий експорт у першій половині 2023/24 МР, загальний обсяг експорту може впасти на 9% порівняно з минулим роком через менші обсяги експортних поставок, повідомляє FAS. Експорт нетвердих сортів пшениці зріс на 11% порівняно з попереднім роком.

Китай був найбільшим покупцем канадської пшениці за перші чотири місяці поточного МР, закупивши 944,4 тис. т, що на 31% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Індонезія була другим за величиною покупцем пшениці, закупивши 700, 6 тис. т, що на 48% більше, ніж у попередньому році.

Канада і Саудівська Аравія відновили дипломатичні відносини в травні 2023 року. Це призвело до відновлення експорту твердої пшениці до Саудівської Аравії. Експорт пшениці до Індії через Аравійське море з Саудівської Аравії також зріс у 2023 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus