Уряд спростив ліцензування експорту соняшника до Болгарії

Кабінет Міністрів України встановив автоматичний режим ліцензування соняшнику для експорту в Болгарію.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 2 лютого, повідомляє Мінекономіки.

«Нещодавно Республіка Болгарія погодилась лібералізувати режим ліцензування експорту одного із цих сільськогосподарських товарів, а саме насіння соняшнику. Відтепер отримання ліцензій на експорт соняшника до Болгарії не вимагатиме погодження Мінагрополітики та, відповідно, окремих консультацій з цією країною. Це має спростити експорт відповідної української продукції», — заявив заступник Міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також: Переробники Болгарії готуються до протестів через нестачу українського соняшника 

Раніше з метою розблокування українського експорту агропродукції через сусідні країни ЄС уряд запровадив здійснення верифікації та погодження експорту окремих сільськогосподарських товарів до Болгарії, Румунії, Словаччини, Угорщини та Польщі. Зокрема було запроваджено режим ліцензування експорту таких товарів, як пшениця, кукурудза, ріпак та соняшник до зазначених п’яти країн ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus