Мінагрополітики засудило навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Про це повідомила пресслужба відомства.

«Ми уважно спостерігаємо за ходом розслідування даного інциденту, очікуємо на швидке встановлення та покарання винних. Ми розуміємо, коли польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб. Але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору», — йдеться в заяві.

Мінагро запросило польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії.

Читайте також: В Польщі фермери заблокували завод, на який надходила українська продукція та розширили блокаду кордону 

«4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами. Також хочемо висловити щиру вдячність полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу в цей важкий для нас час», — зазначили в міністерстві.

Як повідомлялося раніше, поліція Польщі з’ясовує подробиці інциденту, який стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську. За даними відомства, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Заступник міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка відреагував на подію, зазначивши, що брак реакції з боку польської влади на знищені вантажі призведе до сильнішої ксенофобії та політичного насильства. 

Виконано за допомогоюDisqus