Болгарія передаватиме Україні назви компаній, які порушили режим ліцензування експорту агропродукції

Болгарія офіційно передаватиме Україні назви компаній, які порушили ліцензійний режим експорту сільгосппродукції.

Про це міністр сільського господарства та продовольства Болгарії Кирило Ватєв повідомив міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському під час онлайн-наради.

«Міністр Ватєв повідомив, що назви компаній, які порушили ліцензійний режим, будуть офіційно передані Україні. Міністр Сольський нагадав, що згідно з рішенням українського уряду компанії, які здійснюють перерваний транзит, втрачають право на експорт на півроку», — йдеться у повідомленні.

Ватєв заявив, що Болгарія надає максимальне сприяння транзиту українських продуктів і додав, що режим ліцензування працює дуже добре і не повинен змінюватися. 

Читайте також: В Болгарії заперечили спрощення режиму ліцензування для українського соняшника

Як розповів в інтервʼю Latifundist.com торговий менеджер болгарської олійноекстракційної компанії Magic Flame Преслав Райков, наразі постачання українського соняшнику до Болгарії немає, оскільки все гальмується через ліцензійний режим. За його словами, останні три-чотири місяці він залишається абсолютно непрозорим.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus