Поляки заблокують всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також під’їзди до морських портів

20 лютого польські фермери заблокують усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною.

Про це пише RFM24, посилаючись на заяву Польська незалежна профспілка фермерів «Солідарність».

«Будуть заблоковані не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів», — йдеться у повідомленні профспілки.

Раніше, 9 лютого, «Солідарність» оголосила 30-денний загальний страйк аграріїв. 

Читайте також: В Польщі фермери заблокували завод, на який надходила українська продукція та розширили блокаду кордону 

Фермери протестують проти «неконтрольованого надходження товарів з України», імпортованих до Польщі, через відкриття кордонів Євросоюзом. 

«Тому 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку фермерів, ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях», — зазначили в «Солідарності».

Протестувальники закликають громадськість підтримати акцію. Вони аргументують свої дії тим, що вони спрямовані на «забезпечення продовольчої безпеки країни».

Як повідомлялося раніше, поліція Польщі з’ясовує подробиці інциденту, який стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську. За даними відомства, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus