До відкриття «зернового коридору» всі, хто мав хоч якийсь капітал, відразу ставали автобізнесменами — думка

З початку війни і до відкриття «зернового коридору», автомобілі окупалися за рік-півтора. Інвестувати в авто почали від звичайних фізосіб до взагалі непрофільних компаній.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів співвласник компанії «БАЛК-ТРАНС» Олександр Шатайло.

«Звісно, що всі почали їх (автомобілі, — прим. ред.) купувати. Мені здається, що не купував тільки лінивий. Всі, хто мав хоч якийсь капітал, відразу ставали автобізнесменами», — каже Шатайло.

За його словами, в той час в авто інвестували як звичайні фізособи, так і непрофільні компанії. Більшість з них робили такі вкладення через поради друзів і знайомих, «кожен бачив там свою золоту жилу».

Читайте також: Cитуація, яка склалася на ринку, спонукає автоперевізників додавати допоміжні сервіси — думка 

«Маю знайомих, які продали в Україні свої певні активи і купили вантажівку. Наразі вони живуть за кордоном та намагаються контролювати і знаходити роботу для своєї інвестиції, але це стає вкрай важко. Інші просто взяли під великі відсотки в банку з надією на швидку окупність і, на жаль, сьогодні в мінусі», — говорить Шатайло.

Але якщо фізособи купували один-два транспортні засоби, то компанії, які раніше взагалі не займалися зерновими експортними перевезеннями, закупляли по 20-30 автомобілів, уточнює Олександр Шатайло і зазначає, що більшість техніки стоїть на стоянках в Румунії і вони змушені її продавати з великим дисконтом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus