Словаччина не підтримає продовження режиму лібералізації торгівлі з Україною, якщо не врахують її інтереси — Фіцо

Словаччина не підтримає пропозицію Європейської комісії щодо продовження режиму лібералізації торгівлі з Україною, якщо не будуть прийняті коментарі, які захищають словацьких фермерів.

Про це заявив прем'єр-міністр Роберт Фіцо після зустрічі у вівторок з міністром сільського господарства Річардом Такачем, пише teraz.sk.

Прем'єр-міністр вважає, що повна лібералізація торгівлі суттєво шкодить країнам, які межують з Україною. Тому Словаччина вимагає, щоб був захист для країн-членів ЄС при імпорті зерна чи меду з України, або щоб було скориговано багато термінів.

«Однак ЄК і багато країн ЄС глухі і сліпі. У священній боротьбі з росією все дозволено, навіть якщо словацькі фермери гинуть в ім'я українських інтересів», — сказав Фіцо. 

Фіцо наказав представникам, які голосуватимуть від імені Словаччини, не підтримувати пропозицію ЄК, якщо не будуть прийняті коментарі, які захищають словацьких фермерів.

Читайте також: Фермерські організації ЄС вважають недостатніми пропозиції Єврокомісії щодо контролю за імпортом української агропродукції 

«Вірю, що такої ж думки будуть і в Угорщині, і в Польщі, і в Румунії, і в Болгарії», — додав Фіцо.

Нагадаємо, Єврокомісія планує ввести механізм «екстреного гальмування», щоб стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках для трьох видів української продукції — м’яса птиці, яєць і цукру. Уразі перевищення цих обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus