Учасники торгів синхронно відкликали пропозиції з тендеру на харчування для ЗСУ — гендиректор ДОТ

Закупівельна організація Міністерства оборони Державний оператор тилу (ДОТ), повідомив про повторний зрив тендерів на харчування для Збройних Сил України.

Про це пише Ліга.Бізнес.

За словами гендиректора ДОТ Арсена Жумаділова, учасники торгів синхронно відкликали пропозиції.

«Ми очікували, що сьогодні, коли розкриються процедури, у нас буде конкуренція, аукціони по всіх 13 лотах. Але вчора суд не задовольнив вимоги одного з постачальників, і після цього у скоординований спосіб по значній кількості лотів, а саме по 12-ти з 13-ти, постачальники відкликали свої пропозиції», — сказав він на пресконференції.

Він вважає, що це сталося через повернення закупівель назад у структуру Міністерства оборони або продовження поточних контрактів.

«Це буде означати згортання важливої реформи (закупівель, — прим. ред.)», — сказав Жумаділов.

За його словами, ДОТ спробує укласти прямі договори з учасниками попередніх торгів, скасованих через позов одного з постачальників.

«Це має спрацювати, якщо ці постачальники розумітимуть, що немає іншої альтернативи, крім як мати у замовниках ДОТ. Якщо вони будуть розуміти, що в них є альтернатива — пролонгація чи контракт із Департаментом ресурсного забезпечення — я думаю, що ми отримаємо від них масові відмови», — додав Жумаділов.

Він розраховує на підтримку і жорстку позицію з боку Міністерства оборони, щоб цього не сталося.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus