В одній з елеваторних компаній 90% спеціалістів, необхідних для роботи під час жнив, пішли до лав ЗСУ

Регіональний директор елеваторного господарства ГК «Прометей» Дмитро Максименко розповів, що 90% кваліфікованих спеціалістів компанії, які необхідні для ефективної роботи елеваторів в жнива, пішли до лав ЗСУ.

Про це йдеться в матеріалі на Elevatorist.com «Ще один виклик війни: дефіцит працівників».

«Це кваліфіковані спеціалісти, які дуже важливі, — сушильні майстри, звичайні майстри, що керують процесом. Також не вистачає кваліфікованих механіків, електриків», — каже Максименко.

Він зазначив, що скоро почнеться збирання соняшника і кукурудзи, і на елеваторах ще гостріше відчують нестачу операторів зерносушарок. 

Читайте також: На Кіровоградщині перед посівною понад 100 механізаторів мобілізували в армію

Директор «Елеватор Агро» компанії «Агрейн» Сергій Назаров каже, що зі штату елеватора на війну пішло 6 працівників. 

«Дефіцит стосується чоловічих спеціальностей: треба зачищати силоси, вантажити вагони, закладати зерно в рукава. Це більше чоловіча праця. Що тут жалітись, війна. Хтось пішов сам, когось призвали, а хтось перед мобілізацією навіть звільнився, — і такі навіть були випадки. Вони боялися, що не потраплять під бронювання, і звільнилися», — розказав Сергій Назаров.

Бронювання повинно давати можливість підприємствам агропромислового комплексу зберегти штат працівників. Проте учасники ринку кажуть, що ця система не працює повноцінно. Списки спеціалістів повертають, затримують, не дотримуються термінів їх бронювання. Тому підприємствам доводиться знаходити виходи з ситуації самостійно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus