Atria Brokers: Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з глибоководних портів до Китаю незначно знизився

На поточному тижні ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів України та хендісайзами з портів Великої Одеси залишилися без змін. В сегменті панамаксів спостерігалося незначне зниження ставок.

Про це повідомляє Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА). 

Станом на 14 березня, ставки на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїлу напрямку Мармари залишилися на рівні 26-27 $/т, східного узбережжя Греції — 30-32 $/т, східного Середземномор’я — 35-37 $/т, Ізраїлю — 41-42 $/т, східного узбережжя Італії — 38-39 $/т, Іспанії — до 44-45 $/т, Севільї — до 48-49 $/т.

Читайте також: Український морський коридор почав працювати цілодобово, обсяги експорту можуть зрости на 20% — Васьков 

Ставки фрахту на перевезення кукурудзи хендісайзами з глибоководних портів за ключовими напрямками також залишилися без змін:

  • до середземноморського узбережжя Єгипту — 30-32 $/т,
  • до Італії — 32-33 $/т,
  • до Іспанії — 34-35 $/т, 
  • до Тунісу — 36-38 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з глибоководних портів до Китаю становить 60-62 $/т проти 62 $/т минулого тижня.

Фрахт на перевезення кукурудзи баржами на Констанцу залишився на рівні 12-13 €/т. Для соняшнику ставки на Русе/Сілістра також стабільні — 17-18 €/т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus