Польські фермери заблокували пункт пропуску на кордоні зі Словаччиною, шукають українське зерно та олію

Польські фермери заблокували колишній прикордонний перехід між Словаччиною та Польщею. Вони перевірятимуть товари, у фурах шукатимуть українське зерно та олію. 

Про це повідомляє RFM24.

Фермери оголосили, що пропускатимуть легкові автомобілі, пішоходів і велосипедистів, а вантажівки перевірятимуть і пропускатимуть лише по одній на годину. Водіїв вантажівок, які не пройдуть огляд, не пустять до Польщі, заявили протестувальники.

«На словацькому боці вже з десяток легкових автомобілів і кілька десятків вантажівок», — пише видання.

З польського боку дорога перекрита тракторами, хоча, як повідомляє організатор протесту Павел Дзюбек, автомобілі, які виїжджають з Польщі, пропускатимуть.

Читайте також: росія продає зерно за демпінговою ціною, обвалюючи світовий та європейський ринок — посол Польщі в Україні

Фермери заявили, що це протест «проти неконтрольованого надходження зерна з України до Європейського Союзу, який спричиняє дестабілізацію на ринку зерна та спричиняє важку економічну ситуацію для аграріїв, а також проти так званої зеленої угоди, запровадженої ЄС, яка несприятливий для фермерів».

Нагадаємо, 7 березня польські фермери припинили акцію протесту на кордоні з Литвою, яка розпочалася 1 березня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus