росія продає зерно за демпінговою ціною, обвалюючи світовий та європейський ринок — посол Польщі в Україні

росія намагається впливати на прикордонну кризу між Польщею та Україно, демпінгуючи світові ціни на агропродукцію та впливаючи інформаційно.

Про це розповів посол Польщі в Україні Ярослав Гузи в інтерв’ю Forbes Ukraine.

«Вперше в нашому інтервʼю я маю сказати, що «пальці» росії тут теж є», — сказав Гузи.

За його словами, вплив росії не є прямим, але проявляється в інформаційній сфері. Багато негативних постів у соцмережах існують тому, що росіяни або проросійські групи беруть участь в інформвійні.

«Є перенесення уваги протесту з політики ЄС на нього. Це також ефективна робота росії», — зазначив посол.

Читайте також: У Європарламенті закликають терміново ввести ембарго на російське зерно 

Він наголосив на тому, що протидіяти інформкампаніям росіян непросто, бо у Польщі є свобода слова, яку захищає судова система. росіяни використовують слабкі сторони демократій. Інший вектор впливу росіян — економічний.

«Багато людей питають, чому ціни на аграрну продукцію в ЄС сильно впали. Бо вони впали на світовому ринку, на який росія продає зерно за демпінговою ціною», — пояснив Гузи.

Нагадаємо, 8 березня Сейм Польщі прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus