BTU та Кернел провели дослідження мікробіологічних препаратів на полігоні «Польової студії» та поділилися результатами

У 2023 році BTU та Кернел організували спільний захід «Польова студія» на Полтавщині, у рамках якого провели цілу низку досліджень із вивчення ефективності біопрепаратів у різних технологічних схемах на соняшнику та кукурудзі. 29 лютого на онлайн-конференції фахівці обох компаній поділилися результатами цих експериментів.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Отже, за результатами випробувань мікробіологічних препаратів на полігоні «Польової студії» виділилося 4 найкращих варіанти. Найбільший приріст урожайності кукурудзи забезпечили варіанти з внесенням Мікофренд-т (обробка насіння) та Екостерн Триходерма (внесення у рядок при сівбі) — 0,56 т/га. Наступними відзначилися варіанти з Мікофренд-р (внесення у рядок при сівбі) — приріст до контролю склав 0,45 т/га та Органік баланс монофосфор (внесення по вегетації) — 0,47 т/га.

Провідний агроном BTU Олександр Шморгун розповів про результати випробування препарату Органік-баланс (монофосфор), який вносили фоліарно у нормі 1 л/га в фазу BBCH 13-14.

«Ми цей препарат уже три роки досліджували в НДП «Дружба Нова» — з різними нормами у різні фази розвитку кукурудзи. І саме ця норма і фаза (1 л/га — BBCH 13-14) були найбільш оптимальними. Тому, їх застосували і на полігоні, для додаткового підтвердження ефективності», — пояснив фахівець.

За його словами, урожайність кукурудзи завдяки внесенню препарату порівняно з контролем зросла на 0,47 т/га, а з аналогом — на 0,30 т/га.

«Органік-баланс (монофосфор) можна використовувати по вегетації для підвищення урожайності кукурудзи в тих господарствах, хто вносить цинк по вегетації або немає можливості внесення препаратів у рядок», — додав Шморгун.

Читайте також: БТУ-ЦЕНТР та Кернел підписали меморандум про глобальне стратегічне партнерство

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus