Туск звернувся до польських фермерів: Розраховую на відмову від такої форми протесту

Прем'єр-міністр Дональд Туск закликав протестуючих фермерів припинити блокування кордону з Україною, повідомляє Польське радіо.

«Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі — не робити нічого, що може зашкодити Україні. Ми повинні будемо прийняти рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи», — сказав прем'єр.

Дональд Туск наголосив, що польська влада не може допустити блокування переходів — незалежно від обґрунтування протестів.

«Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни», — сказав Дональд Туск.

Він також повідомив, що уряд готовий надавати допомогу тим, хто втратив частину своїх прибутків не з власної вини.

«Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту», — сказав він.

Він додав, що державні служби працюватимуть над розчисткою пунктів пропуску. Однак очільник уряду не вважає, що в цьому випадку потрібні прямі заходи примусу.

  • Наприкінці березня Україна та Польща погодили текст угоди про необхідність запровадження спільного митного контролю на кордоні.
  • Польські ЗМІ повідомили, що у Європейській Комісії нібито обговорюють введення додаткових заходів контролю для українських перевізників в рамках можливих змін до угоди про «транспортний безвіз».
  • 16 квітня люблінські підприємці зустрілися з місцевими фермерами та закликали їх припинити блокування прикордонних переходів з Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus