Польська залізниця готується до виходу на український ринок. Хочуть працювати на прикордонних терміналах

PKP Cargo, дочірня компанія PKP (Польські Державні Залізниці), планує вийти на український ринок, повідомив голова правління Алан Бероуд в інтервʼю Puls Biznesu.

«Американці хочуть будувати в Україні перевантажувальні термінали. Ми маємо намір подати заявку на контракти на їхню експлуатацію», — сказав він.

PKP Cargo могла б доставляти різні види вантажів, оскільки їй не потрібно купувати ширококолійні локомотиви та вагони, адже США та Євросоюз планують побудувати колію з європейською колією до Львова, а потім і до інших міст, в тому числі і до Одеси.

«У нас є багато ідей щодо розвитку PKP Cargo в інших країнах. Павел Лісевич, член правління PKP, має великий міжнародний досвід і може підтримати компанію у виході на зовнішні ринки», — додав Алан Бероуд.

Читайте також: На Волині планують будівництво сухого порту з вузькою колією

  • В Румунії поблизу кордону з Україною у квітні 2024 року компанія GRAMPET Group завершила будівництво найбільшого у Європі перевантажувального терміналу, максимальна проєктна потужність якого складає 3 млн т.
  • На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Його планують відкрити у 3 кварталі 2024 року.
  • На початку червня 2024 року розпочнеться будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в Закарпатській області.

Виконано за допомогоюDisqus