На Волині планують будівництво сухого порту з вузькою колією

У Волинській області планують збудувати «сухий порт» для перевантаження зерна європейською колією.

Про це розповів один зі співзасновників групи компаній «Ковельсільмаш» Ілля Кошкін, пише видання «Вісті Ковельщини».

Наразі на території підприємства працює група українських компаній, в тому числі — перевантажувальний термінал для агропродукції на широкій залізничній гілці. 

«Зерновий термінал, побудований минулого року, уже почав працювати. І, в принципі, успішно працював, доки поляки та угорці не заборонили поставку української сільгосппродукції», — зазначив Ілля Кошкін.

Зараз ГК «Ковельсільмаш» шукає партнерів для будівництва термінала на вузькій колії. Крім зернового перевантаження, тобто елеватора, обладнаного для сушіння і зберігання великої кількості зерна, планують зробити великий контейнерний майданчик.

Читайте також: Фонд Говарда Баффета спільно з партнерами інвестував в Україні в сухий порт на кордоні з Угорщиною 

«Територія дозволяє. В нас навіть є підйомне обладнання мостового типу (козлові крани), які можна використовувати для цих потреб. Є відповідна інфраструктура: будівлі, де можуть бути розміщені офісні приміщення, маємо електроенергію, газ, дороги», — розповів Кошкін.

Нагадаємо, за програмою субгрантової підтримки USAID профінансує будівництво та модернізацію 15 елеваторів. Один з них будується в Рівненській області.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus