НІБУЛОН торік збільшив обсяги перевезень власним флотом по Дунаю вдвічі

НІБУЛОН у 2023 році збільшив частку перевезень по Дунаю власним флотом удвічі. У 2022 році понад 10% вантажів компанії було доставлено власним флотом компанії, у 2023 році цей показник сягнув позначки у 27%. Про це в інтерв'ю Mind повідомив директор із логістики компанії Сергій Калкутін.

«Ми починали роботу в портах Рені та Ізмаїл, завантажували баржі й торгували на умовах FOB Ізмаїл із доставкою в Констанцу. І будували власний перевантажувальний комплекс. У другій половині 2022 року ми релокували частину свого флоту на Дунай. Наші спеціалісти розбирали деякі судна в Миколаєві та перевозили їх суходолом на наше підприємство в Ізмаїлі. Згодом флот почав працювати», — розповів Калкутін.

НІБУЛОН співпрацює з румунською транспортно-логістичною компанією TTS для оптимізації логістичних ланцюгів.

Читайте також: НІБУЛОН втратив через війну понад $400 млн — Вадатурський

«У цій співпраці ми прагнемо зберегти досягнуті нами обсяги відвантаження — близько 200 тис. т на місяць. В умовах зменшення вартості фрахту з українських портів Чорного моря логістичний ланцюг відвантаження Дунай — Констанца стає на $10 дорожчим, як порівняти з портами Великої Одеси, тому важливо знаходити можливості вибудовувати більш стійкий потік перевезень і мінімізувати затрати на всіх етапах нашого логістичного ланцюга до Констанци», — додав Калкутін.

НІБУЛОН планує збільшити власний флот і розширити можливості перевантажувального термінала в Ізмаїлі.

  • В ніч на 23 серпня 2023 року «Бессарабська» філія «НІБУЛОНу» зазнала атаки з боку росії.
  • У березні стало відомо, що НІБУЛОН передислокував частину свого флоту з Миколаєва на Дунай. Плавзасоби розбирали і транспортували суходолом на великих автотягачах.
Виконано за допомогоюDisqus