Великі контейнерні лінії не хочуть заходити власним флотом до портів України, поки йде війна — президент АМЕУ

Поки не закінчиться війна, великі контейнерні судноплавні лінії не хочуть заходити власним флотом до портів України, розповів президент Асоціації міжнародних експедиторів України, співзасновник групи компаній ITL Віктор Берестенко в інтервʼю Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

В жовтні минулого року компанія запропонувала великим контейнерним лініям свій сервіс до портів Великої Одеси до Туреччини, однак «добро» від ВМС України отримали аж в лютому.

«Тож, одна українська приватна логістична компанія, член нашої асоціації (АМЕУ), взяла на ринку судно в аренду (чартер) і надає на ньому місця великим судноплавним лініям, щоб вони вантажили свої контейнери з українською продукцією з та до України. 3 квітня саме це судно прибуло до Чорноморського порту. У найближчій перспективі воно має поєднати великий хаб у Середземномор'ї з портами Великої Одеси», — зазначив Берестенко.

За його словами, прямого заходу контейнерів до портів України з Китаю не було. Відбувся суднозахід контейнеровозу місткістю 1 500 TEU з неконтейнерним вантажем у біг бегах без жодного контейнеру.

«Але маємо надію, що саме це, досить велике судно, дасть старт новому напрямку для вітчизняного контейнерного судноплавства. Можливо, таке судно буде не єдине», — додав президент АМЕУ.

Читайте також: На терміналі Мостиська Драй Порт запустять ще одну контейнерну лінію

  • 3 квітня 2024 року перший контейнеровоз після повномасштабного російського вторгнення пройшов морським маршрутом до одного з портів Одеської області.
  • 21 квітня до одного з портів Великої Одеси пришвартувався «справжній» контейнеровоз Pros Hope.
Виконано за допомогоюDisqus