В ДАР відновили прийом заявок на отримання субсидій для аграріїв з прифронтових територій

З 28 травня в Державному аграрному реєстрі відновили прийом заявок від аграріїв на отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь, повідомили в Мінагрополітики.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Кошти у розмірі 8 тис. грн на 1 га надаватимуться аграріям, які мають у власності або користуванні до 120 га земель.

Заявку можуть подати аграрії, які працюють на територіях, де завершено ведення бойових дій та територіях, тимчасову окупацію яких завершено. Йдеться про окремі райони Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей, відповідно до наказу Мінреінтеграції України від 22 грудня 2022 р №309.

«Враховуючи обсяги залишків коштів за вказаним напрямом, термін прийому заявок буде обмеженим», — зазначили в міністерстві.

Читайте також: Коло користувачів ДАР планують розширити — Мінагро презентувало законопроєкт

  • Кабінет міністрів оголосив про збільшення фонду компенсації фермерам за розмінування сільгоспземель з 2 до 3 млрд грн.
  • У березні Україна отримала позику обсягом $230 млн від Уряду Японії в рамках проєкту Світового банку ARISE. Він має на меті підтримку доступу аграріїв до фінансування та покращення доступу малих господарств до фінансування через гранти. 
Виконано за допомогоюDisqus