Forbes: ПДВ в Україні може зрости на 2–3%, військовий збір — до 5%

Кабмін працює над законопроєктом про підвищення податків, зокрема планують збільшити ПДВ та військовий збір і, можливо, запровадити його для ФОП на спрощеній системі оподаткування. Про це пише Forbes.ua з посиланням на джерела у Верховній Раді.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Військовий збір в уряді планують підвищити з 1,5% до 5%, кажуть троє депутатів Ради. Аналогічну ставку податку в 5% можуть запровадити й для ФОП, стверджують двоє депутатів із фінансового-економічного блоку.

Про рівень зростання ПДВ ще йдуть дискусії, кажуть двоє депутатів. Ймовірне збільшення — на 2–3%, додає один зі співрозмовників.  

Зміни не є фінальними, дискусія щодо них ще триває, кажуть четверо співрозмовників у Раді та Кабміні. 

За розрахунками Forbes, підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% для найманих працівників (без урахування можливого запровадження військового збору для ФОП) може принести бюджету додатково 90–100 млрд грн на рік.

Підвищення ставки ПДВ на 1 відсотковий пункт дає близько 40 млрд грн додаткових річних доходів до бюджету, за розрахунками Forbes. У разі підвищення ПДВ на 2 в. п. чи 3 в. п., доходи до бюджету можуть зрости на 70–80 млрд грн та 100–120 млрд грн відповідно.

Читайте також: Парламент прийняв закони про боротьбу з «чорним зерном». Скандальну правку про 14% ПДВ на експорт замінили

Виконано за допомогоюDisqus