Качка: Фермери в ЄС вважають, що в нас немає собівартості виробництва агропродукції, ми маємо довести зворотнє

Фермери в країнах Європейського Союзу впевнені, що в Україні немає собівартості виробництва агропродукції взагалі, і що аграрії тут в нескінченній прибутковості. Про це заявив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка на Agro Ukraine Summit, повідомляє Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Над цим можна довго потішатися, що насправді в нас не так, але це буде наша місія і наше завдання — показати наскільки складною і наскільки ризикованою є діяльність в аграрній сфері в Україні, для того, щоб було розуміння і польського фермера, і французького, що не так легко даються ці мільйони тонн в митній статистиці», — сказав Качка.

Він нагадав, що Україна буде проходити скринінг аграрного законодавства, але це дасть лише підзвітність відмінностей в цифрах і не більше.

«Це ніяк не покаже саму економіку виробництва. А це треба показати і ще знайти формат цього діалогу», — каже Качка.

Читайте також: Україна та ЄС домовилися про пріоритетний скринінг аграрного законодавства — Шмигаль

За його словами, якщо цього не зробити, то від європейської фермерської спільноти буде дуже багато вимог, наприклад, обмеження максимальної кількості земель в обробітку, або впровадження наперед якихось екологічних стандартів.

Виконано за допомогоюDisqus