Фахівець порадив фунгіцид для контролю хвороб плодових насаджень

Щоб захистити майбутній врожай плодових від втрат, викликаних комплексом хвороб, фахівці Ukravit радять дотримуватись технологій вирощування, проводити регулярний моніторинг насаджень і своєчасно застосовувати відповідні фунгіциди. 

«Щосезону зерняткові культури суттєво потерпають від парші та борошнистої роси, кісточкові — від моніліозу, клястероспоріозу, коккомікозу та інших хвороб.  Так, за сильного ураження паршею втрати врожайності можуть становити до 70%, моніліозом — від 5% до 80%, залежно від культури, клястороспоріозом — до 60-70%. Позначаються ці та інші хвороби й на якісних показниках та товарному вигляді плодів. Тож сьогодні, коли наші агрономи-консультанти по всій Україні відзначають ураження плодових вище зазначеними хворобами, нехай і незначною мірою, варто подбати про їх фунгіцидний захист», — говорить керівник садівничого напрямку компанії В’ячеслав Поліщук.

Для контролю комплексу хвороб плодових фахівець рекомендує обрати контактне рішення Делавіт (дитіанон, 350 г/л). Фунгіцид впливає на ферменти з тіоловою групою, що беруть участь у клітинному диханні грибів. Механізм його дії полягає в інгібуванні розвитку спор збудників хвороб на поверхні листків і плодів.

Всі обприскування будуть проведені без втрати ефективності, якщо додавати до робочих розчинів ад’юванти — фахівець

Читати також

Делавіт надійно та тривало контролює комплекс хвороб плодових і винограду — навіть за високого ступеня їх розвитку. На яблуні він відмінно справляється з паршею листя та плодів, плодовими гнилями, опосередковано – плямистостями листя. На винограді його застосовують проти мілдью. Крім того, обробки цим фунгіцидом вирішують проблеми з поширеними хворобами сливи, персика, картоплі.

Суттєвою перевагою є можливість застосування практично в будь-якій фазі, а також подовжений період захисної дії — на 2-5 діб більше порівняно з іншими контактними фунгіцидами за рахунок повторного перерозподілу діючої речовини. При цьому препарат є стійким до змивання опадами, що дуже актуально для мінливих умов весни, і не утворює «сітки» на плодах. Тож його застосування забезпечує не лише здоровий, а й естетично привабливий врожай.

Виконано за допомогоюDisqus