Експерт порадив препарат для тривалого фунгіцидного захисту соняшника та сої

Доки триває дія фунгіцидного протруйника, посіви соняшника та сої в безпеці. Та надалі аграріям доведеться докласти зусиль, щоб вберегти їх від потенційних втрат майбутнього рівня врожайності, зазначають фахівці Ukravit.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Вимушена економія на виробничих ресурсах, скорочення обприскувань культурних рослин і нестача людського ресурсу в умовах війни негативно позначаються на фітосанітарному стані посівів, сприяючи накопиченню шкодочинних організмів. Це, а також недотримання сівозміни та сприятливі для поширення хвороб гідротермічні умови створюють підвищений ризик втрат врожаю через хвороби. Тому, коли дія фунгіцидних протруйників завершиться, аграріям доведеться «передати естафету» захисту від хвороб фунгіцидам», — розповів керівник департаменту агротехнологій Олександр Мигловець.

Для контролю основних хвороб і соняшника, і сої фахівець рекомендує застосувати високоефективний фунгіцид Сінан (піраклостробін, 130 г/л + дифеноконазол, 130 г/л), що володіє профілактичними, лікувальними та антиспроруляційними властивостями. 

Піраклостробін у його складі — локально-системна діюча речовина із трансламінарними властивостями, яка діє шляхом блокування транспорту електронів у дихальному ланцюжку мітохондрій (у комплексі ІІІ). 

В посівах соняшника фунгіцид застосовується для контролю фомозу, фомопсидозу, альтернаріозу, склеротиніозу, іржі, додатково — пероноспорозу (профілактично). На сої — проти аскохітозу, антракнозу, септоріозу, церкоспорозу, альтернаріозу, борошнистої роси, пероноспорозу (профілактично). Крім того, він є дієвим рішенням для профілактики та лікування комплексу поширених хвороб зернових, ріпака, кукурудзи, гороху, овочевих.  Виражений фізіологічний ефект препарату позитивно позначається на стані культур в цілому, забезпечуючи їх більш повноцінний ріст і розвиток. 

Виконано за допомогоюDisqus