Всі обприскування будуть проведені без втрати ефективності, якщо додавати до робочих розчинів ад’юванти — фахівець

Прохолодні умови, приморозки, перепади денних і нічних температур та інші погодні фактори суттєво ускладнюють проведення захисних заходів навесні. Аграрій не може чекати сприятливого моменту, адже кожен день такого очікування може обернутися для нього збитками. Фахівці Ukravit радять додавати до робочих розчинів ад’юванти: таким чином всі обприскування будуть проведені без втрати ефективності. 

«Ефективність захисту посівів залежить не лише від застосування якісних препаратів, а й від своєчасності проведення захисних заходів — критичних фенофаз розвитку різних культур, сприятливих для поширення шкодочинних організмів умов тощо. Особливо складно знайти оптимальне «вікно» для обробок навесні: по-перше, через надзвичайну насиченість польових робіт в цей період, по-друге — через мінливість погодних умов, притаманних цій порі», — говорить керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

Після злив та аномально високих температур квітня травень приніс прохолодну та вітряну погоду, в багатьох регіонах із приморозками, що дуже часто йде усупереч із регламентами внесення засобів захисту рослин. Вирішити цю проблему допоможе застосування ад’ювантів, які покращать проникнення та розтікання робочого розчину, а отже, попередять його непродуктивні втрати та забезпечать високу якість обробок.

Втрати врожайності кукурудзи через забур’яненість можуть сягати 60%

Читати також

Нівелювати негативні погодні фактори та підвищити ефективність дії препаратів фахівець рекомендує за допомогою органосиліконового ад’юванту Інгрес (поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан). Високий вміст трисилоксану в препараті є ключовим фактором, що впливає на швидкість розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні. Він дозволяє зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази, до <20,5 мН/м (міліньютонів на метр), в той час як для води цей показник становить близько 73 мН/м.  

Інгрес зменшує кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує розтікання та охоплення в декілька десятків разів більшої площі листового апарату. Одночасно, ад’ювант має високі пенетраторні властивості, тобто сприяє швидшому і кращому проникненню ЗЗР та МКД через продихи, що зменшує вплив факторів навколишнього природного середовища на якість обприскувань. При цьому ад’ювант неіонний, тобто не має заряду і, відповідно, не взаємодіє з молекулами пестицидів та агрохімікатів й не впливає на їх дію.  

Виконано за допомогоюDisqus