Використання комплексних добрив з сіркою може підвищити врожайність пшениці до 11 т/га

На господарстві «Скіф», що у Полтавській області, говорять, що використання необхідної для їхніх полів сірки в добривах у минулому було проблемою, оскільки вона не завжди входила до складу комплексних добрив. Однак нові добрива, які включають сірку в комплексі, довели свою ефективність, пише Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Використання добрив компанії GROSSDORF підвищило врожайність таких культур, як ячмінь і пшениця. Наприклад, по пшениці до 11 т/га. Використовуємо їх вже чотири роки. Якість врожаю також покращилася, оскільки вміст клейковини став вищим. Використання цих добрив є відносно новою практикою, тому важливо відстежувати результати, щоб переконатися в їх ефективності та внести необхідні корективи», —  розповідає головний агроном господарства Володимир Кононенко.

Господарство має 550 га пшениці. Тут використовують самохідний обприскувач для внесення добрив. Обприскувач може обробляти близько 60 га на день.

«Раніше у нас були проблеми з якістю добрив, оскільки вони не були чистими й викликали проблеми з обладнанням. Доводилося встановлювати фільтри та очищати розчини», —  додає агроном.

На «Скіфі» також розглядають можливість використання ротаційної борони для поліпшення структури ґрунту, і вони планують використовувати її, коли погодні умови будуть сприятливими. Також розглядають можливість використання інжектора для внесення добрив безпосередньо в ґрунт, оскільки це може бути більш ефективним і результативним.

Директор «Скіфа» Олексій Бовдир відмічає, що у збільшенні урожайності і якості продукції величезна заслуга і робітників, які вчаться, шукають на ринку кращі варіанти добрив, пробують і досягають результатів.

«Скажу, що питання більше не в урожайності, а в технологіях і ставленні спеціалістів, робітників до своєї роботи. Хлопці люблять свою роботу, і я люблю їх. Можливо, вони робили помилки в минулому, наприклад, з дощем або добривами, але вони вчаться і вдосконалюються. Якраз на шляху вибору ми почали працювати з компанією GROSSDORF, і зупинились на їхній продукції. Вони надійні, і ми завжди впевнені в якості продукції», — говорить очільник господарства.

Читайте також: GROSSDORF вийшов на прямий імпорт добрив

Виконано за допомогоюDisqus