Ціни на ріпак на піку, вигідніше продавати його зараз — трейдер

Ціни на ріпак наразі знаходяться на піку і фермеру вигідніше його продавати зараз, вважає трейдер компанії «Алмейда Груп» Дмитро Сух.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Не все залежить від нас, є ще й європейський ринок, який піде збирати трошки пізніше. Європейські заводи-переробники орієнтуються все ж таки більше на власний врожай. В них є усталена практика, коли вони працюють певний період на імпортному ріпаку, наприклад, на українському. Потім вони різко обрізають імпортну сировину, щоб забезпечити приймання і переробку власного ріпаку», — говорить Дмитро Сух.

І тоді може статися, що обсяги українських відвантажень різко впадуть на якийсь період часу. До того ж, за цей час можуть зʼявитися якісь нові фактори, що чинитимуть тиск на ринок.

«Якби я був фермером, я б зараз продавав. Все одно кожен виробник розуміє свою маржинальність, точку собівартості, і вони зараз далеко за тією точкою. Я не люблю, наприклад, грати в лотерею. Я вважаю, що краще синиця в руках, аніж журавель в небі, а в даному випадку ця синиця вже більша за журавля», — додав Сух.

Читайте також: В новому сезоні в Україні буде висока конкуренція між експортерами і переробниками ріпака — Barva Invest

  • Станом на 28 червня в Україні намолочено 64 тис. т ріпака нового врожаю.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus