Врожай пшениці у Франції через дощі може стати найгіршим за останні 4 роки

Згідно з даними Міністерства сільського господарства Франції, виробництво пшениці в країні цього року впаде на 15,4% до 29,7 млн ​​т. Це на 14,2% нижче середнього показника за 5 років і найменший врожай з 2020 року, пише Bloomberg.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«За двадцять років лише два інших врожаї не перевищили 30 млн т», — йдеться у звіті.

Прогнози щодо врожаю вже були знижені протягом останніх місяців через безперервні дощі, а також низьку температуру, яка сприяла хворобам. Порівняно з 2023 роком посівні площі м’якої пшениці скоротилися на 10,8% до 4,2 млн га.

Падіння виробництва може стримати експорт з країни, яка робить поставки до Північної Африки та Близького Сходу. Це відбувається тоді, коли погана погода також вдарила по врожаю в інших великих експортерах, таких як росія, а уряд США прогнозує, що глобальні запаси досягнуть мінімуму за дев’ять років. 

Згідно з даними Meteo France, ця весна стала четвертою за вологою за всю історію спостережень у Франції: кількість опадів зросла на 45% у порівнянні з середнім показником 1991-2020 років. Це призвело до повеней і зсувів по всій країні, в тому числі в сільськогосподарських районах. У червні кількість опадів також збільшилася на 20%.

Читайте також: Spike Brokers: Загальне зниження врожаю пшениці в Україні, росії та Європі складе близько 20 млн т

  • Аналітики USDA зменшили прогноз врожаю пшениці в Україні через погоду до 19,5 млн т.
  • Прогноз врожаю пшениці в росії підвищили до 84,1 млн т з попередньої оцінки 80,7 млн т.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus