УДП просить уряд надати знижку на залізничні перевезення зерна до порту Ізмаїл

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) для забезпечення завантаження державного флоту просить уряд ввести знижку на залізничні перевезення агропродукції до порту Ізмаїл. Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ми державні, ми працюємо виключно в білу, нічого не оптимізуємо. Навіть наша офшорна компанія є податковим агентом України. Якщо держава зацікавлена отримувати податки з перевезень агропродукції, потрібно сприяти завантаженню державного флоту», — йдеться у повідомленні.

За словами Москаленка, упродовж 2022-2024 років УДП сплачувало 7,5 євро податків з кожної тони вантажів. Щоб ця практика зберігалася і надалі, він закликає Кабінет Міністрів внести зміни у постанову №581, які б запровадили знижку на залізничні перевезення до Ізмаїлу. Компенсатором стане збільшення податків з річкових перевезень флотом УДП.

Читайте також: УЗ не буде давати знижку 30% на перевезення агропродукції до Дунайських портів

  • 17 травня постановою №581 Кабмін прийняв зміни до тарифів на перевезення. Відтепер встановлено знижку у розмірі 30% для експортних перевезень сільськогосподарської продукції, що відвантажується зі станцій, розташованих на територіях активних та можливих бойових дій.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus