Світові експортні ціни на зернові знижуються другий місяць поспіль — FAO

Середнє значення Індексу цін на зернові FAO у липні становило 110,8 пункту, що на 4,4 пункту (3,8%) нижче за червневий показник та на 15,1 пункту (12%) нижче за рівень липня 2023 року, йдеться у звіті організації.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Порівняно з минулим місяцем, було зафіксовано зниження світових експортних цін на всі основні види зернових, така тенденція спостерігається другий місяць поспіль.

«Зростаюча сезонна пропозиція у Північній півкулі, де триває збирання врожаю озимої пшениці, та загалом сприятливі погодні умови в Канаді та Сполучених Штатах Америки та пов'язані з ними очікування рясного врожаю ярої пшениці також сприяли зниженню світових цін на пшеницю. Додатковий знижувальний тиск на ціни на пшеницю чинили активна конкуренція між експортерами та млявий попит на світових ринках», — повідомили у FAO.

Світові експортні ціни на кукурудзу також знизилися під впливом сезонних факторів. Збиральна кампанія в Аргентині та Бразилії йшла випереджаючими темпами порівняно з минулим роком.

В липні також знизилися світові ціни на ячмінь та сорго.

Читайте також: На зерновому ринку унікальна ситуація: ціни на ріпак та пшеницю ростуть і майже перевищують світові, — Іван Дімов

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus