Фрахтувальники продовжують опускати ставки на перевезення зерна з портів України — ASAP Agri

Цього тижня ситуація на ринках зернових перевезень у Чорному морі та Дунаї майже не змінилася порівняно з попереднім звітним періодом, повідомляють в ASAP Agri.

Судновласники продовжують боротися з нестачею замовлень, тоді як перевага залишається на боці фрахтувальників, які продовжують дедалі опускати ставки.

«Фрахтові рівні залишаються переважно стабільним у всіх сегментах ринку, однак ведмежі настрої зберігаються, що дозволяє фрахтувальникам отримувати трохи кращі ставки в окремих випадках», — говориться в повідомленні.

Фрахтові ставки для коастерів, завантажених кукурудзою, з українських портів Дунаю до Мармурового моря та східного узбережжя Греції знизилися на 1 $/т — до 17-18 $/т та 19-20 $/т відповідно.

Для напрямків східного Середземномор’я та Ізраїлю змін не спостерігається і ставки залишаються на рівні 22-24 $/т та 29-30 $/т відповідно.

Водночас ставки до східного узбережжя Італії впали на 1 $/т — до 25-27 $/т.

Фрахт до Іспанії залишається стабільним — на рівні 28-30 $/т.

Нагадаємо, 2 серпня Уряд ухвалив рішення, яке дозволить залучити 50 млн євро підтримки від ЄС на ремонт та розвиток української портової інфраструктури.

Наталія Родак, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus